Városlista
2024. október 5, szombat - Aurél

Hírek

2015. Augusztus 19. 07:23, szerda | Bulvár
Forrás: MTI

A Fehér Háznak először van nyíltan transznemű alkalmazottja

A Fehér Háznak először van nyíltan transznemű alkalmazottja

Először lett nyíltan transznemű alkalmazottja az amerikai Fehér Háznak.

Barack Obama elnök kedden nevezte ki a latino származású Raffi Freedman-Gurspant az elnöki hivatal egyik személyügyi igazgatójává - jelentette az NBC televízió.

"(Raffi Freedman-Gurspan) elkötelezettsége a transznemű amerikaiak, és különösképpen a színesbőrű és szegénységben élő transzneműek életkörülményeinek javítása iránt tükrözi a jelenlegi adminisztráció értékeit" - mondta Valerie Jarrett elnöki tanácsadó.

A lépést számos szervezet üdvözölte, köztük a Transznemű Egyenlőség Nemzeti Központja (NCTE) nevű csoport is, ahol Raffi Freedman-Gurspan korábban dolgozott.

A keddi kinevezés a legutóbbi lépés az Obama-kormánynak az azonos és transzneműek jogait támogató politikájában. A Pentagon a nyár elején jelentette be, hogy feloldják a transzneműek számára a katonai szolgálatot tiltó több évtizedes szabályt. Obama tavaly írt alá elnöki rendeletet a leszbikus, homoszexuális, bi- és transzszexuális kormányzati alkalmazottak munkahelyi diszkriminációjának tilalmáról.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 04. 07:32, péntek | Bulvár

Gördeszkázott a magyar autópályán - Videó

Állásinterjúról hazafelé gördeszkával az M3-on.

2024. Október 01. 06:00, kedd | Bulvár

További zöldfelületek újultak meg a Városligetben

Idén a KRESZ Park és a BalloonFly környezetének területe újult meg, jövőre pedig a Magyar Zene Háza mögötti zöldfelületi fejlesztések kezdődnek el, valamint elindul az új Nemzeti Galéria építése is a Liget BP Projekt keretében

2024. Szeptember 28. 09:10, szombat | Bulvár

Ismét Vincent van Gogh festményeit rongálták meg Londonban környezetvédelmi aktivisták

Ismét Vincent van Gogh festményeit rongálták meg pénteken Londonban környezetvédelmi aktivisták, alig néhány órával azután, hogy két társukat ugyanilyen bűncselekményért többévi börtönbüntetésre ítélték.

2024. Szeptember 27. 07:39, péntek | Bulvár

A legfőbb ügyész indítványt tett Magyar Péter EP-képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére lopás miatt

Polt Péter legfőbb ügyész indítványt tett Magyar Péter európai parlamenti képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére lopás miatt - tudatta a Legfőbb Ügyészség az MTI-vel csütörtökön.