Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2020. December 06. 07:00, vasárnap | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

A karácsonyi kiberveszélyekre figyelmeztetnek

A karácsonyi kiberveszélyekre figyelmeztetnek

A karácsonyi ünnepi időszak kibertérben lévő veszélyei ellen indít figyelemfelhívó tudatosító kampányt a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézete (NBSZ NKI).

Az intézet szombaton az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: az online kampány során, a következő napokban több IT-biztonsági tanácsot publikálnak és minden adventi vasárnap egy a biztonságos internethasználattal foglalkozó kisfilmet tesznek közzé a https://nki.gov.hu/online-adventi-koszoru oldalon.

A már elérhető kisfilm advent első vasárnapján az online vásárlásokkal és az azokhoz kapcsolódó online utalványokkal összefüggő veszélyekre figyelmeztetett. A következő vasárnapokon pedig olyan témákat dolgoznak fel az anyagok, mint például a vírusos karácsonyi üdvözlőlapok, csengőhangok, jótékonysági adománygyűjtő átverések, digitális eszközök, játékok ajándékozása.

A videók - a veszélyekre való figyelmeztetések mellett - megelőző biztonsági tippeket és módszereket is tartalmaznak.

Mindemellett december 23-án podcast-adással is készül a Nemzeti Kibervédelmi Intézet. Ez az online tér a közösségi média azon veszélyeire hívja majd fel a figyelmet, amelyek az ünnepi időszak során leselkedhetnek a felhasználókra.

Az NBSZ NKI kiberbiztonsági tudatosító podcast adásai a https://kibertamadas.simplecast.com oldalon hallgathatók meg - olvasható a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket