Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2019. Április 01. 12:46, hétfő | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

A visszaélések miatt vezette be új rendszerét a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató

A visszaélések miatt vezette be új rendszerét a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató

A visszaélések elkerülés érdekében vezette be a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ Zrt.) a honlapjain a kétszintű ügyfélazonosítást a bankkártyával végzett e-matricás, illetve e-útdíjas vásárlásoknál.

Bartal Tamás, a társaság vezérigazgatója hétfőn az M1-en azt mondta, az ügyfeleknek eddig csak a kártyaadatokat kellett megadniuk, amelyek mind szerepelnek a kártyán. Ezért azokkal bárki fizethetett útdíjat interneten keresztül, akkor is, ha lopott kártyával próbálkozott.

Az ügyfeleknek hétfőtől a kártyaadatokon túl a banktól sms-ben kapott megerősítő kódot is meg kell adniuk, ezzel biztonságosabbá válik a rendszer - közölte.

Kiemelte, fontos, hogy a banknak megadott telefonszám aktuális legyen, különben nem lehet végrehajtani a NÚSZ online felületein - ematrica.nemzetiutdij.hu, illetve hu-go.hu - kezdeményezett elektronikus fizetést.

A vezérigazgató kitért arra is, 2018-ban nyolcszázezer tranzakciót hajtottak végre a weboldalaikon összesen hatvanmilliárd forint értékben. A vásárlások száma az elmúlt években évente tíz százalékkal emelkedett.

A kétszintű ügyfélazonosítást szeptember 14-től minden bankkártyával végzett online tranzakció esetében kötelező bevezetni az Európai Unió tagállamaiban - tette hozzá Bartal Tamás.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket