Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2013. Július 16. 07:56, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Diana Krall koncertje nyitja ma a VeszprémFestet

Diana Krall koncertje nyitja ma a VeszprémFestet

Diana Krall háromszoros Grammy-díjas kanadai énekesnő, zongorista koncertjével veszi kezdetét ma este kilenckor a Veszprém Arénában a jubileumi, 10. VeszprémFest.

Diana Krall a Glad Rag Doll című friss albuma anyagát hozza el veszprémi koncertjére.
A VeszprémFest szerdán a várban folytatódik Marcus Miller kétszeres Grammy-díjas amerikai basszusgitáros koncertjével, aki a tavaly megjelent Renaissance című lemezét mutatja be.
Csütörtökön este Paco de Lucia spanyol gitárművész, a flamenco zene ismert művelője, másnap pedig Nigel Kennedy brit hegedűvirtuóz és kvintettje lesz a VeszprémFest vendége.
Július 20-án a fiatalabb korosztály kedvence, a brit pop- és r'n'b-sztár, Craig David lép színpadra.
A Veszprémfest kísérőrendezvényén, a Rozé, Rizling és Jazz Napokon minden nap este kétóránként kezdődnek a koncertek az Óváros téren: fellép többek között Pierrot, Kökény Attila, Zsola & Vad Orchideák, a Sonny and his Wild Cows, a Mrs. Columbo, a Tátrai Trend, Roy&Ádám, a Szende Gábor Quartet, az LGT Emlékzenekar, a Swing-Swing, a Gyöngyhalász latin zenekar.
A jezsuita kolostorban ma a Lantos Zoltán-Horváth Kornél duó, szerdán a Bacsó Kristóf Quartet, csütörtökön a Balogh Kálmán-Lukács Miklós Cimbalom Duó, pénteken a Dresch Quartet, szombaton pedig a Szalóki Ági Trió lép fel.
A jubileumi fesztivál részletes programja, valamint a fesztivállal kapcsolatos információk a www.veszpremfest.hu weboldalon olvashatók.
Az elmúlt tíz évben 45 nemzetközi produkció szerepelt a VeszprémFest programjában, hét opera (ez a műfaj idén kimarad a fesztivál repertoárjából) és négy kiállítás. A fesztiválon és kísérőrendezvényein mintegy 150 ezer látogató fordult eddig meg.
Mészáros Zoltán, a VeszprémFest ügyvezető igazgatója korábban az MTI-nek azt mondta: idén 80 milliós jegybevétellel számolnak, az állami hozzájárulás, a Nemzeti Kulturális Alap előirányzata 45 millió forint, a szponzori támogatás 85 millió forint (ebből 25 milliót az E.ON Hungária ad), Veszprém városa pedig 20 millióval járul hozzá a költségek fedezéséhez.

Címkék: Kultúra-zene

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket