Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2013. Május 09. 17:55, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Eurovíziós Dalfesztivál - ByeAlex túlvan az első próbán

Eurovíziós Dalfesztivál - ByeAlex túlvan az első próbán

"Meggyőző előadással" mutatkozott be a jövő heti Eurovíziós Dalfesztivál helyszínén, a Malmö Arenában a Magyarországot képviselő ByeAlex - írta a csütörtöki próba után a verseny hivatalos honlapja.

Az Eurovíziós Dalfesztivál egy teljesen új élmény Magyarország idei résztvevője számára. Hűvös és nyugodt hangulat uralkodott a Malmö Arenában az előadás alatt - fogalmazott a helyszíni beszámoló.
Mint írták, a magyar versenyző produkciója alatt a színpad zöld és kék színben játszott, a háttérben rajzfigurákat vetítenek, amelyek közül az egyik magát ByeAlexet ábrázolja. Az énekes mellett egy gitáros és egy vokalista áll színpadra a versenyen - tették hozzá a produkciót bemutatva.
Egy másik beszámoló, a The Eurovision Times blog kitért arra, hogy ByeAlexék délben léptek színpadra a próbán, az örmény induló, Gor Sujyan után. "Az előadás fura, alternatív, +indie+, hasonló ahhoz, mint amit ByeAlex a magyar válogatóversenyen, A Dalban előadott, most is egy mikrofonállvány mögött állva énekel".
A bejegyzés ugyanakkor megjegyezte, hogy az előadás nem volt igazán izgalmas, a kameraállások nem bizonyultak kielégítőnek, így a dal szellemisége sem tudott érvényesülni.
A 28 éves ByeAlex az Eurovíziós Dalfesztivál második, jövő csütörtöki elődöntőjében lép színpadra Magyarország képviseletében a Kedvesem című számmal. A döntőt május 18-án szombaton rendezik Malmőben. Az M1 és a Duna World élőben közvetíti a versenyt.

Címkék: Kultúra-zene

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket