Városlista
2024. szeptember 8, vasárnap - Mária

Hírek

2011. Augusztus 13. 07:17, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress

Itthon kelt el a dinnyetermés hatvan százaléka

Itthon kelt el a dinnyetermés hatvan százaléka

Idén kimondottan jó minőségű dinnye termett – mondta a Kossuth Rádió vidékmagazinjában Kovács Zoltán mezőgazdasági vállalkozó.

A termésátlag egyes helyeken kétszáz-háromszáz mázsa körül alakult, másutt kétszer ennyi termett és itthon kelt el a dinnyetermés hatvan százaléka. Jót tett a forgalomnak a marketing és a dinnyekommandó bevetése.

A vállalkozó elmondta: még szinte el sem kezdődött a szezon, az ágazat kis híján máris léket kapott. Az árak ugyanis esésnek indultak, de közben jelentősen megnőtt a belföldi kereslet a dinnye iránt. Ebben szerepet játszott a marketing és a hatósági ellenőrzések szigorítása is.

Szent Lőrinc napja után, ha jönnek a hidegebb éjszakák, a dinnye már kevésbé édes és zamatos, bár mostanában vannak fajták, amelyek jobban tűrik a szélsőséges időjárást. Dél-Békésben javarészt az utolsó gyümölcsöket szedik, de sok helyütt már a szántásra is előkészítették a földeket, fölszedték az öntözőcsöveket és a talajtakaró fóliákat is.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: dinnye

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 07. 07:56, szombat | Belföld

Orbán Viktor: az EU békeprojekt, és most háború van Európában

2024. Szeptember 07. 07:55, szombat | Belföld

Tűz a Miskolctapolcai Barlangfürdőnél - Sikerült megfékezni a lángokat

Sikerült megfékezni a lángokat a Miskolctapolcai Barlangfürdő tetőszerkezetén, amely pénteken este gyulladt ki -

2024. Szeptember 07. 07:53, szombat | Belföld

Földrengés volt Mór közelében

Mór városától 5 kilométerre délnyugatra 2,3-as magnitúdójú földrengés volt pénteken este 18 óra 9 perckor - tájékoztatta a HUN-REN Földfizikai és Űrtudományi Kutatóintézet Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriuma az MTI-t.

2024. Szeptember 07. 07:50, szombat | Belföld

Varga Mihály szerint jók magyar gazdaság kilátásai

A magyar gazdaság kilátásai jók, a jelenlegi moderált gazdasági növekedés felgyorsul - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a 62. Közgazdász-vándorgyűlés záró plenáris ülésén pénteken Nyíregyházán.