Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2016. Június 15. 07:38, szerda | Belföld
Forrás: mti

Ma véget ér a tanév, kezdődik a vakáció

Ma véget ér a tanév, kezdődik a vakáció

Ma véget ér mintegy 1,2 millió általános és középiskolás diák számára a 2015/2016-os tanév, és megkezdődik a két és fél hónapos nyári vakáció.

A diákok az idén is számos nyári tábor, programlehetőség közül válogathatnak a szünidő hasznos eltöltéséhez.

A taborfigyelo.hu-n közel száz tábor várja az érdeklődőket, közte természet- és környezetvédő, bábos, rajzfilmes, lovas, vizitábor, indiántábor, vagy idegennyelvi, divattábor.

Idén először igazán népszerűek a missziókat végrehajtó katonai táborok - olvasható az oldalon, ahol Tóth Béla, a gyermektáborokat összehasonlító portál vezetője azt írta: a táborpiac tíz százalékkal bővült tavalyhoz képest. Újdonság az idén a multitáborok megjelenése. Ezek olyan vakációs lehetőségek, amelyek több tábortémát ötvöznek, hogy még színesebbé tegyék a hetet.

A táborok árait tekintve óriási szórás tapasztalható: míg egy átlagos ott alvós tábor ára egy hétre jellemzően 32-35 ezer forint, addig a Táborfigyelőn található ott alvós tábor 11 ezer forintért, de 169 ezer forintért is. A napközis táborok átlagára 18-20 ezer forint között van, itt a legalacsonyabb táborár 16 ezer forint, míg a legmagasabb közel 80 ezer forint.

Sok diák munkát vállal a szünidő alatt. Az egyszerűbb irodai munkák mellett a nyári fesztiválokon, strandokon is szívesen dolgoznak a vakáció idején a fiatalok, akiknek szakemberek azt tanácsolják, hogy lehetőség szerint iskolaszövetkezeten keresztül vállaljanak munkát.

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az idén is meghirdeti a Nyári diákmunka programot 1,9 milliárd forintos támogatási összeggel. A program keretében a 16-25 év közötti diákok kaphatnak a területi, települési önkormányzatoknál vagy önkormányzati fenntartású intézményeknél munkalehetőséget.

Címkék: iskola, vakáció

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket