Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2019. Március 16. 12:08, szombat | Külföld
Forrás: mti - fotó: wikipedia

Politológus: először lehet női államfője Szlovákiának

Politológus: először lehet női államfője Szlovákiának

Az előzetes felmérések alapján először lehet női államfője Szlovákiának Zuzana Caputová polgárjogi aktivista személyében - mondta Jarábik Balázs politológus szombat reggel az M1-en.

A politológus elmondta, a 44 éves jogásznő esetleges megválasztása egyben generációváltást is jelez a szlovák politikában.

Hozzátette ugyanakkor, hogy a választások elsősorban nem Zuzana Caputováról szólnak, hanem a még tavaly lemondott Robert Fico miniszterelnökről, valamint Ján Kuciak újságíró és menyasszonyának meggyilkolásáról.

Rámutatott, annak ellenére, hogy Fico tavaly decemberben megbukott, pártja, a Smer továbbra is kormányon van, és a volt miniszterelnök továbbra is jelen van a politikában. "Agyonnyomja a szlovák politikát a személyiségével, s azzal a konfliktussal, amit hordoz, és (...) Zuzana Caputovát azért is ismerték meg, mert ő nem Fico" - hangsúlyozta.

Címkék: államfő, szolávkia

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 18. 06:00, szerda | Külföld

Mario Draghi: Európa drámai változások előtt áll

2024. Szeptember 17. 15:04, kedd | Külföld

Gátszakadás Lengyelországban, 25 ezres települést árasztott el a víz - Videó

A Lengyelországban található 25 ezer fős Klodzkót érte ez az árvíz, ahol az átszakadt gát teljesen elöntötte a települést.

2024. Szeptember 17. 07:46, kedd | Külföld

Másfél millióra emelte az orosz katonai állomány létszámát Vlagyimir Putyin

Száznyolcvanezer fővel másfél millióra növeli az orosz fegyveres erők katonai állományának létszámát Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn kiadott rendelete.

2024. Szeptember 17. 07:37, kedd | Külföld

Újabb merényletet terveztek Donald Trump ellen

Donald Trump köszönetet mondott hétfőn az amerikai Titkosszolgálatnak és a hatóságoknak azért, hogy megakadályozták az ellene készülő merényletet, miközben Joe Biden elnök elítélte a megkísérelt politikai gyilkosságot.