Hírek
2012. Február 21. 14:01, kedd |
Belföld
Forrás: OrientPress
Őssejtből készítenének hamburgert
Holland kutatók egy kanadai konferencián mutatták be új módszerüket, aminek köszönhetően őszre elkészülhet az a hamburger, amelyben a húst őssejtekből kitenyésztett izomszövet alkotja - tájékoztat a Fox News.
A tudósok célja, hogy képesek legyenek laboratóriumban előállítani a hús izomszövetét. Ez a technológia gyakorlatilag felválthatná a hagyományos állattenyésztési ágazatot és a húsipart.
Az első burger alapanyaga még kísérleti stádiumban van, a tudósok őszre szeretnék elkészíteni az első húspogácsát, hogy hamburgert készíthessenek belőle. A projekt alapjaiban változtatná meg az élelmiszeripart.
Az is igaz, ellentmondás van a genetikailag előállított élelmiszerek tekintetében, hiszen bárhogyan is nézzük, az nem természetes. Ugyanakkor a konferencián többen egyetértettek azzal, hogy az efféle hús létrehozása csökkentené az élelmiszeripar egészségügyi és környezeti terhelését.
Az egyetem a projektre 250 ezer eurós támogatást nyert el egy névtelen adományozótól, aki elkötelezett a világ élelmezése és az életet megváltoztató technológiák iránt.
OrientPress Hírügynökség
Ezek érdekelhetnek még
2024. Szeptember 19. 15:28, csütörtök | Belföld
Árvíz - OVF: megkezdődött a Duna tetőzése a Szigetköznél
2024. Szeptember 19. 06:00, csütörtök | Belföld
Árvíz - Orbán Viktor: megkezdődött a védekezés legnehezebb szakasza
Megkezdődött az árvízi védekezés legkomolyabb és legnehezebb szakasza, ami a számítások szerint jövő hét csütörtökig tart
2024. Szeptember 19. 06:00, csütörtök | Belföld
Árvíz - OVF-szóvivő: kisebb lesz az árvíz, mint 2013-ban
A becslések szerint a maximális vízszint 40 centiméterrel alacsonyabb lesz, mint a 2013-as nagy árvíz idején Budapestnél, illetve a város feletti folyószakaszokon -