Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2012. Augusztus 07. 17:50, kedd | Belföld
Forrás: MTI Fotó: Nyikos Péter

Sziget - 24 kamerával közvetíti a YouTube a Sziget három színpadát

Sziget - 24 kamerával közvetíti a YouTube a Sziget három színpadát

Élőben követhetik a Nagyszínpad, a Világzenei Party Nagyszínpad és a A38 Színpad programját a YouTube videomegosztón a nézők, a koncerteket több mint hatvanfős stáb közreműködésével 24 kamerával rögzítik.

A keddi sajtóbejáráson Kádár Tamás, a Sziget Kft. cégvezetője elmondta: az interneten és Szigetre kihelyezett ledfalakon ugyanaz a közvetítés lesz látható, mint a Sziget hivatalos YouTube-oldalán. Az élő közvetítés a Sziget első napján, augusztus 8-án indul, a három csatornán futó műsor a fesztivál végéig minden nap délután 3 órától késő éjszakáig lesz látható. A koncertek legjobb pillanatai a fesztivál után még további 3 hónapig megtekinthetőek lesznek. A közvetítést ismétlik, hogy a fesztiválról a más időzónákban élők se maradjanak le.
M. Nagy Richárd, a közvetítés vezető rendezője elmondta: a lehető legjobb közvetítést szeretnék nyújtani reményei szerint több mint egymillió nézőnek. A Pop-Rock Nagyszínpad műsorát 16, a Világzenei Party Nagyszínpad és az A38 Színpad koncertjeit 4-4 kamerával veszik fel. "A kivetítőkre és a netes nézőkre is gondolnunk kell. Azok, akik a számítógépen nézik a koncerteket, szívesebben látnak tágabb képeket, míg akik a helyszínen vannak, a közelieket kedvelik, szeretnék látni az énekest, a gitárost" - fogalmazott a vezető rendező, aki hangsúlyozta, nagyon izgulnak, hiszen ez lesz az első élő YouTube-közvetítés Magyarországról. Hozzátette: a feladatuk nem egy-egy koncert, hanem egy fesztivál közvetítése, ami sokkal "komplexebb" feladat.
A sajtóbejáráson elhangzott, egy-két zenekar nem engedélyezte a műsor felvételét, ilyenkor a közvetítés megszakad, és visszaszámlálás indul a következő fellépőig. A szervezők hozzátették, hogy még mindig érkeznek engedélyek a zenekaroktól, ezért a YouTube-on lehet nyomon követni, melyik koncert lesz látható.
A szervezők kiemelték: a hangot külön is szerkesztik, hogy minél jobb minőségben kerüljön a közvetítésbe. A rögzítőállomásra futnak be a színpadokról a jelek, amelyeket a Londonba küldenek földi vonalakon keresztül.
Bíró Pál, a Google Magyarország YouTube-ért felelős vezetője az MTI-nek elmondta: egyre több koncert, fesztivál kerül fel YouTube-ra, így magától értetődő volt, hogy a tavaly Európa legjobb nagyfesztiválja címet elnyerő Sziget is bekerüljön a tartalomba. A Sziget és a Google megállapodásáról csupán annyit közölt, hogy a YouTube biztosítja a kommunikációs platformot, a Sziget pedig a jelet.
Arra a kérdésre, hogy a jövőben is közvetíteni fogják-e a fesztivált, azt felelte, hogy a mérföldkőnek számít a megállapodás a Szigettel, de csak az első "lépcső".
A sajtóeseményen megjelent a Compact Disco basszusgitárosa, Sándor Attila is, aki hangsúlyozta: a közvetítés révén nagy lehetőséget kapnak a hazai zenekarok a bemutatkozásra, hiszen a fellépésüket akár egymillió ember láthatja. Hasonló véleményen volt Lukács László, a Tankcsapda frontembere is, akit online kapcsoltak Debrecenből.

Címkék: Kultúra-zene

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket