Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2019. Május 02. 12:17, csütörtök | Belföld
Forrás: police.hu

Testőrnek adta ki magát és több szállodát is átvert

Testőrnek adta ki magát és több szállodát is átvert

A 48 éves férfi szállodákban tartott terepszemlét, mint személyi testőr, azonban mindig fizetés nélkül távozott. A hajdúszoboszlói rendőrök elfogták a minap.

Egy hajdúszoboszlói hotel alkalmazottja április 17-én tett bejelentést a rendőrségre arról, hogy egy férfi több napot is a szállodájukban vendégeskedett, azonban fizetés nélkül távozott – közölte a rendőrség oldalán.

A rendőrök azonosították a 48 éves férfit, akiről kiderült, hogy bejelentkezett egy másik hajdúszoboszlói hotelba is. Az egyenruhások még a hotelszobában április 30-án elfogták a drégelypalánki férfit, akit gyanúsítotti kihallgatását követően a nyomozók bűnügyi őrizetbe vettek és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

A nyomozás adatai szerint a férfi személyvédelmi szakembernek adta ki magát és azt mondta az alkalmazottaknak, hogy a védett személyek megérkezése előtt terepszemlét tart. A gyanúsított gondosan odafigyelt arra, hogy minél hitelesebb legyen a karaktere. Igazolványt mutatott az ott dolgozóknak, valamint a szállodák helyiségeit is szemügyre vette biztonságtechnikai szempontból, sőt egy gáz-riasztó pisztoly is volt az oldalán.

A férfi elfogásakor a nyomozók lefoglalták a nála lévő pisztolyt is. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint több, hasonló jellegű bűncselekménnyel is kapcsolatba hozható.

A Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság csalás vétség elkövetésének meglapozott gyanúja miatt indított vele szemben büntetőeljárást.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket