Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2017. Január 12. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - fotó: illusztráció

Új lendületet kaphat a bányászat Magyarországon

Új lendületet kaphat a bányászat Magyarországon

A kormány bányászati és geológiai szolgálatot hoz létre - derül ki a Magyar Közlönyben szerdán publikált, a bányászati igazgatás átszervezésével kapcsolatos feladatokról szóló kormányhatározatból.

"A kormány elismerve a bányászati szakigazgatás tradícióját, megerősítve a hatékony ásványvagyon-gazdálkodást, a bányajáradék beszedésének rendszerét, továbbá a bányászati koncessziós pályázatok támogatását, növelve az ügyfélközpontúságot, biztosítva a bányászat versenyképességét és fenntarthatóságát, elősegítve az ellátásbiztonságot, modern bányászati és geológiai szolgálatot hoz létre" - tartalmazza a határozat.

A határozat szerint a Magyar Földtani és Geofizikai Intézet beolvad a Magyar Bányászati és Földtani Hivatalba, így jön létre 2017. július 1-jével a központi hivatal jogállású Magyar Bányászati és Földtani Szolgálat.

A nemzeti fejlesztési miniszternek február 28-ig javaslatot kell előterjesztenie a törvényi szintű, március 31-ig pedig a kormányrendeleti szintű szabályozás szükséges módosítására. Április 30-ig felül kell vizsgálni és módosítani kell a kapcsolódó miniszteri rendeleteket is.

A nemzeti fejlesztési miniszternek június 10-ig szükséges gondoskodnia a Magyar Bányászati és Földtani Szolgálat működésének megkezdéséhez szükséges intézkedésekről.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket