Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2014. Március 23. 07:00, vasárnap | Belföld

Válás, lakáshasználat, lemondás, számla nem fizetés – Tisztázzuk!

Válás, lakáshasználat, lemondás, számla nem fizetés – Tisztázzuk!

Válás után megállapodtak a felek a lakáshasználatról, a férj lemondott róla, így a rezsit a feleség fizette. Miután kiderült, hogy nem mindet, a férjen hajtották be. Kérdés: kérhet így utólagosan lakáshasználati díjat?

Kérdés:

Tisztelt Jogsebész!

Volt feleségemmel válás előtt megállapodtunk a lakáshasználatot illetőleg ügyvéd előtt. Ő vállalta a lakással kapcsolatosan felmerülő rezsi költségeket annak fejében , hogy ő a lakás kizárólagos használója ami 50-50 százalékban közös tulajdonunk maradt a válás után.
Én lemondtam a tulajdon részem utáni lakhatási díjról.

Volt feleségem megszegte e megállapodást mivel nem fizette hónapokig a THOME számlákat (még nem volt átíratva és az én nevemen szerepelt az előfizetés) és a behajtó cégnek én fizettem ki a tartozást, amit valójában a megállapodásunk szerint ő vállalt.

Kérdésem, hogy ezt a "megállapodást ", amit ügyvéd előtt kötöttünk, semmisé lehet-e tenni és kérhetem-e így utólagosan a lakáshasználati díjat.

2014. 03. 08.

Válasz:
Tisztelt Kérdező!
A megállapodás meg nem tartása esetén az megtámadható. A megtámadásra a szerződés megtámadásának szabályait kell alkalmazni, vagyis a megtámadónak azt kell bizonyítania, hogy a másik fél megszegte a megállapodást és hogy az olyan mértékű szerződésszegés, amely az egész megállapodás szempontjából jelentős. Amennyiben ezt a bíróság megállapítja, merülhet fel a szerződés hatályon kívül helyezésének és az Ön által jelzett igény érvényesítésének kérdése.
A problémára nem kizárólag az általunk megírt válasz lehet a követendő példa, elképzelhető, hogy létezik más megoldás, a kérdés más nézőpontból való megközelítése.
A fenti témáról további kérdéseket olvashat, illetve kérdéseket tehet fel oldalunkon a www.onlinejogsebesz.hu weboldalon.

Ne feledje, joga van kérdezni!

Tisztelettel:
dr. Nádas Gábor
ügyvéd
www.onlinejogsebesz.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket