Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2011. November 29. 07:48, kedd | Belföld
Forrás: mno.hu

Visszavonja javaslatait a bankszövetség?

Visszavonja javaslatait a bankszövetség?

A kormány és a pénzintézetek között elmérgesedett hangulat miatt a bankszövetség elállhat a devizahiteleseket érintő javaslatcsomagjától – értesült a Magyar Nemzet.

Mint a lap keddi számában írja, nem kizárt, hogy a bankszövetség kihátrál a már benyújtott javaslatok mögül. A Magyar Nemzet információi szerint a fagyos hangulat fő oka az a kormány által elfogadott rendelet, mely szerint a munkaadók 7,5 millió forintig adómentes támogatást adhatnak végtörlesztő dolgozóiknak. Annak ellenére, hogy Matolcsy György három hete azt ígérte a pénzintézeteknek, hogy a kormány és a bankok közötti tárgyalások lezárultáig nem változik az adósmentés jogi háttere. Tovább bonyolítja a helyzetet – írja a Magyar Nemzet –, hogy a hírek szerint a kormány végtörlesztést segítő programot készít a közszférában dolgozók számára is. Ezek hatására pedig a lap információ szerint a hazai bankszektor legjelentősebb képviselőiben is kétségek fogalmazódtak meg a tárgyalásokkal kapcsolatban.

A nemzetgazdasági tárca viszont derűlátó. Mint a Magyar Nemzet kérdésére közölték: a problémákat közösen kell megoldani, és a kormány kapott is erre vonatkozó javaslatokat. A minisztérium válaszában többek között az áll, hogy a Magyar Bankszövetség javaslatcsomagja 6-8 megfontolásra érdemes eszközt javasol. Ezekről a kabinet a következő két hétben alakítja ki a véleményét – olvasható a Magyar Nemzetben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket